tirsdag den 2. august 2022

Bye bye Uganda

Vi er nu kommet tilbage efter godt 2 ugers ophold i Uganda. De sidste dage i Uganda brugte vi først på en skøn safaritur til Queen Elizabeth, hvor vi bl.a var på en rigtig hyggelig bådtur, hvor vi så en masse dyr bl.a flodheste, bøfler, krokodiller, elefanter og en hyæne.






Fredag aften havde vi inviteret UCCs medarbejdere til aftensmad på banda. Kort tid inden de skulle komme fik vi et overraskelsesbesøg af nogle af de missionærere vi har været sammen med i Masaka i mange år, Bill & Ann og deres adopterede søn Elisha. De er nu bosiddende i Canada, men var også på sommerferie i Uganda, så det var meget hyggeligt at se dem igen. Vi fik også fat i Jim, som er nuværende missionær i Masaka området. Hans kone og børn var pt i USA, men det var også super hyggeligt at snakke med ham og dele liv og tro. Vi har så meget tilfældes i.fht udfordringer, glæder og opgaver, så vi snakkede til sent om aftenen. 








Søndag var vi til gudstjeneste i Masaka Family Church. Det var en dejlig oplevelse, for sidste søndag fortalte pastor John at kirken var fyldt til bristepunktet, så vi fandt sammen på at udvide kirken ved at vælte en mur, så efter et par dages effektivt arbejde kunne vi sammen indvie de nye fordoblede lokaler til kirken.

Hvis nogle læsere er blevet interesset i at rejse til Uganda, så er Carsten altid glad for at tage gæster med til Masaka, så skriv endelig til os, hvis det har interesse. 

Lidt af mine reflektioner fra denne tur:

Samtidig med at fattigdommen i Uganda stadig er massiv - og at den lange corona nedlukning i landet har efterladt de allerede fattigste, endnu fattigere, så er en af de ting der har slået mig er, at der virkelig er nogle der har formået at klare sig godt. 

Et eksempel er vores elektriker. Vi flyttede til Uganda for 19 år siden, Jonathan var en af de første elektrikere vi fik fat i ved et tilfælde. Han var ret ung og nok heller ikke særlig fagligt udrustet, men han havde alligevel en villighed til at lave hans arbejde om til jobbet var gennemført. Jeg er sikker på at han har lavet tonsvis af opgaver om flere gange - og han er også stadig villig til at lære nye ting som f.eks denne gang, hvor Carsten brugte en dag sammen med ham for at konfigurere webcameraer. 

Jonathan har virkelig vokset med opgaven som elektriker og han er også kendt af andre NGO'er i Masaka og omegn for at være en dygtig elektriker. Og det er virkelig skønt at opleve, at der er nogle, der har taget læring til sig på en succesfuld måde. Sådan et eksempel viser mig, at der er håb ud af fattigdom - at hvor der er en vilje er der en vej