tirsdag den 27. august 2024

Skoleferie & Udlevering af Online Gaver

Jordprøver på Farmen
På vores farm har vi i et par år dyrket kaffeplanter, men desværre har de ikke givet det udbytte, vi havde håbet på. For at forstå problemet har vi fået besøg af fagfolk fra Kampala, som har taget jordprøver og givet os værdifulde råd. Landbrug er almindeligt i området omkring Masaka og Emmanuel, og vi har mange erfarne folk omkring os ved ChildCare. Alligevel har vi ikke kunnet finde en forklaring på, hvorfor planterne ikke vokser som ønsket. Målet med vores kaffeplanter er at høste bønner to gange om året, hvor alt overskud går til at støtte vores skole og børnehjem. Det var en hyggelig eftermiddag, og nu venter vi spændt på resultaterne af jordprøverne.




Ugandas nationalfugl "The Crane". 





Udlevering af Online Gaver
Alle skolebørnene er nu gået på ferie indtil den 16. september, hvilket betyder, at vi har uddelt en masse online gaver i sidste uge. Næste gang vi uddeler online gaver, bliver efter den 16. september, når skolerne åbner igen. Online shoppen er stadig åben, så du kan altid bestille en gave til dit fadderbarn – vær dog opmærksom på, at levering først sker, når skolerne er tilbage. Vores socialarbejder, Walter, har haft travlt med at samle alle semesterets breve og skolerapporter, som snart vil være tilgængelige på faddernes profiler. 

Her kan du se nogle glade børn, der har modtaget en gave fra deres fadder. Tak for den fantastiske støtte!











mandag den 19. august 2024

Afsked med Glæde og Gaver

Rikke er nu tilbage i Danmark, klar til at starte sine studier, men inden afrejsen havde hun nogle rørende og mindeværdige sidste dage med børnene i Uganda. 

Emmanuel
På Emmanuel skolen blev der holdt en varm afskedsfest, hvor elever og lærere samledes i den lokale kirke. Der var sang, dans, og bevægende taler, og Rikke sørgede for en sød afslutning ved at dele slikkepinde ud til alle børnene – noget der bragte store smil frem hos dem alle.
I de sidste dage fik Rikke også besøg af sine venner Cecilie, Laura og Sofie, som sidste år var sygeplejerskepraktikanter i Masaka. Sammen besøgte de børnehjemmene, hvor pigerne delte malebøger og legetøj ud. Rikke havde også kage og sodavand med for at sige tak og farvel til børnene. En rigtig hyggelig dag med masser af følelser. 









Emmanuel Børnehjemmene












 

Generøse donationer fra Danmark
Dagen efter besøgte de pigernes fadderbarn, Dinah, på hendes skole, og bagefter tog de hjem til hendes familie med gaver. Dinahs bedstemor var så glad for at se pigerne igen, og mange gode snakke blev delt. Pigerne havde også samlet over 100 kg tøj og sko fra generøse private donorer i Danmark, som blev uddelt i området omkring den gamle fiskerlandsby Namirembe, hvor mange familier lever under meget svære vilkår. Det var fantastisk at se så mange børn få glæde af de nye ting – en helt magisk dag! 













Afsked med personalet


Teamet i Uganda Child Care (Moses, Winnie og Walter) synes ikke Rikke skulle 
tage afsted uden en ugandisk souvenir. 



Rikke vil gerne sige et kæmpe tak for dette uforglemmelige år i Uganda. Hun fortsætter nu sit arbejde med ChildCare fra Danmark og ser frem til at gøre en forskel for endnu flere børn i Uganda.

onsdag den 7. august 2024

Sidste Computerundervisning med Rikke!

I går stod dagens program på den sidste computerundervisning med Rikke på Emmanuel skolen. 
Årsagen er, at Rikkes år i Uganda er ved at lakke mod enden, da hun rejser tilbage til Danmark i næste uge. Hun skal tilbage i skole og færdiggøre sin socialrådgiveruddannelse. Rikke bliver ved Child Care Denmark som det nyeste bestyrelsesmedlem.

I går havde Rikke en "hyggedag" med undervisning, som stod på undervisning i internettet samt sjov med Primary 5, Primary 6 og Primary 7 (5.-7. klasse).

Som en nok mere "dansk tradition" havde hun medbragt lidt slik til klasserne som en tak for denne gang, som blev taget rigtig godt imod.



Spændende videoer skulle naturligvis deles med resten af vennerne. 


De fik lov til at bruge computerens kamera de sidste minutter i timen, som de har spurgt meget efter :) 







I Primary 5 havde vi en lille tegne konkurrence. Dette hold tegnede deres lærer, Rikke :)

Endnu et spændende bud på en flot tegning. 

Smilene er ikke til at tage fejl af, for der var masser af godt humør.

Gruppebillede med P5.

Gruppebillede med P6.

Gruppebillede med P7.